Η μυοσκελετική υγεία μέσα από τα μάτια της πρόληψης:

όσα δεν σου έμαθε ποτέ κανείς!

Το μοναδικό βιβλίο στην ελληνική αγορά που περιέχει συγκεντρωμένες όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας και πληροφορεί τον αναγνώστη με απλές και πρακτικές συμβουλές πώς να προλαμβάνει τη μυοσκελετική του υγεία, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις!

θεματολογια

Ποιες πτυχές της καθημερινότητάς μας μελετά:

Εργονομία στο σπίτι

Αφορά σε συχνά λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια των εργασιών του σπιτιού ή των αγορών μας ή σε σχέση με τον ύπνο, το κάθισμα και την ξεκούραση και εξηγεί τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να επιλύσουμε ή να προλάβουμε τα μυοσκελετικά προβλήματα.

Εργονομία στην ένδυση και την υπόδυση

Σχετίζεται με τον κατάλληλο ρουχισμό και τα παπούτσια που μας βοηθάνε να προλαμβάνουμε τα μυοσκελετικά προβλήματα.

Εργονομία στην ερωτική ζωή

Αναφέρεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άτομα - είτε υγιή είτε πάσχοντα - για έναν τομέα ταμπού, που δύσκολα προσεγγίζουν οι θεραπευτές.

Εργονομία στον θηλασμό

Αναφέρεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η θηλάζουσα καθημερινά και στους τρόπους πρόληψης της μυοσκελετικής της υγείας.

Εργονομία στη σχολική ζωή

Περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά της σχολικής τσάντας, τον σωστό τρόπο καθίσματος, διαβάσματος και χρήσης υπολογιστή ή κινητού.

Εργονομία στην εργασία

Σχολιάζει ενδελεχώς τον σωστό τρόπο εργασίας είτε μπροστά στον υπολογιστή είτε κατά την ορθοστασία και την άρση βάρους, δίνοντας έμφαση στη διόρθωση λανθασμένων προτύπων στάσης και κίνησης που μπορεί να εμφανίζει κάποιος στη δουλειά του.

Εργονομία στα μέσα μετακίνησης

Παρουσιάζει τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος κατά τη χρήση του αυτοκινήτου, της μηχανής ή του ποδηλάτου ως καθημερινά μέσα μεταφοράς.

Εργονομία στα ταξίδια

Συγκεντρώνει τις πληροφορίες από διαφορετικά κεφάλαια σχετικά με τα σημεία προσοχής κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Εργονομία στην άσκηση

Παραθέτει τις συχνότερες αθλητικές δραστηριότητες, τα συχνά λάθη των ασκούμενων και τους τρόπους σωστής εκτέλεσης των ασκήσεων.

Εργονομία στη σκέψη

Παρουσιάζει ένα διαφορετικό σκεπτικό, προκειμένου να ενεργοποιήσει τους αναγνώστες και να τους εκπαιδεύσει σε μια πιο υγιή αλλαγή συμπεριφορών, χωρίς να φαντάζει βασανιστήριο ή άθλος.

Κεφάλαιο Bonus

Σε αυτό το κεφάλαιο περιγράφονται τα συνήθη προβλήματα που προκύπτουν κατά τη μετακίνηση ενός ατόμου, συνήθως συγγενικού μας προσώπου, παρουσιάζοντας τα βήματα για την κατάλληλη μετακίνησή τους στο κρεβάτι και στους χώρου του σπιτιού.

Γιατί σου είναι απαραίτητο αυτό το βιβλίο:

Ένα βιβλίο που περιέχει τόση γνώση μαζεμένη και ιδανικά οργανωμένη, ώστε να οργανώσει την καθημερινότητά σου και να σου δείξει τον τρόπο για να απολαύσεις μια ζωή χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα! Διάβασε μερικά από τα πλεονεκτήματά του!

Αντίληψη λάθους με ευκολία

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μαθαίνεις ποια είναι τα λάθη που κάνεις στην καθημερινότητά σου, λάθη που ούτε φανταζόσουν ότι μπορεί να δημιουργούν τις ενοχλήσεις που νιώθεις στον αυχένα, τη μέση και τους ώμους σου! Για παράδειγμα, θα φανταζόσουν ποτέ ότι ένα στενό τζιν θα μπορούσε να δημιουργήσει πόνους στη μέση σου; 

Πρακτικές συμβουλές

Σε κάθε κεφάλαιο αναφέρει τη σωστή κίνηση και σου εξηγεί με άκρως πρακτικό τρόπο πώς να κάνεις στην κάθε κίνηση, με τέτοιο τρόπο ώστε να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου χωρίς περιορισμούς. Δεν υπάρχει δεν μπορώ να το κάνω...υπάρχει μόνο μπορώ να το κάνω με άλλο τρόπο και να το απολαμβάνω εξίσου!

Ποικιλία για να διαλέξεις!

Στην προσπάθειά μας να σου δώσουμε επιλογές, ώστε να βρεις την κίνηση ή τη θέση που σου ταιριάζει καλύτερα στην καθημερινότητά σου, παραθέτουμε πολλές διαφορετικές εναλλακτικές σε συγκεκριμένες διαδικασίες, ώστε να επιλέξεις εσύ ποια είναι η ιδανική για σένα! 

Ηλεκτρονική βοήθεια

Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται μια σειρά από ηλεκτρονικούς συνδέσμους που σε οδηγεί σε εκπαιδευτικά βίντεο. Σε αυτά τα βίντεο μπορείς να παρακολουθήσεις αναλυτικά τους τρόπους που περιγράφονται μέσα στο βιβλίο, ώστε να σου είναι πιο εύκολο να το κάνεις πράξη! Μάλιστα, για περισσότερη ευκολία, θα σου αποσταλεί ένα email μετά την αγορά του βιβλίου, όπου θα λάβεις τον σύνδεσμο με τα βίντεο και ηλεκτρονικά για να τον έχεις στην κατοχή σου για πάντα. Επιπλέον, η λίστα των βίντεο θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται ώστε να λαμβάνεις ακόμη περισσότερη πρακτική γνώση! 

Ιδανικός τρόπος δόμησης

Αυτό το βιβλίο είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείς να ανατρέχεις ανά πάσα στιγμή στο κεφάλαιο που χρειάζεσαι να δεις πληροφορίες, χωρίς να πρέπει να το διαβάσεις όλο από την αρχή. Αν για παράδειγμα θέλεις να πας ταξίδι, θα ανατρέξεις κατευθείαν στο αντίστοιχο κεφάλαιο και θα σε κατατοπίσει για όλα όσα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν φύγεις, κατά τη διάρκεια και αφού επιστρέψεις από το ταξίδι σου! Επιπλέον, στο τέλος κάθε κεφαλαίου, παρατίθεται μία σύνοψη, ώστε να ανατρέχεις σε βασικές συμβουλές που χρειάζεται να θυμάσαι!

Ευκολία ανάγνωσης

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε καθημερινή απλή γλώσσα ώστε να γίνεται αντιληπτό από όλους, μικρούς και μεγάλους. Έχει μεγάλα γράμματα και είναι γραμμένο σε "ματ" χαρτί, ώστε να μπορούν να το διαβάσουν εύκολα άτομα με προβλήματα όρασης, με οποιοδήποτε είδος φωτισμού, χωρίς να γυαλίζει. 

Δες την προσφορά μας!

Best Value

25.00€

  • +3,70€ τα έξοδα αποστολής
  • Κάνε την αγορά σου πατώντας το κουμπί "ΑΓΟΡΑ"
  • Για αγορές άνω των 50€, κέρδισε 5€ έκπτωση, χρησιμοποιώντας το εκπτωτικό κουπόνι FREE5!

Για αγορά με αντικαταβολή, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@physiotrikala.gr

Για αγορά μέσω τραπεζικής κατάθεσης, κάντε την κατάθεσή σας σε μια από τις συνεργαζόμενες τράπεζες και αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής με email στο info@physiotrikala.gr :

Τράπεζα Εθνική

ΙΒΑΝ: GR1301104770000047751679227  (Τρεχούμενος) Στοιχεία δικαιούχου: Κωνσταντίνα Χάνου

Τράπεζα Eurobank

IBAN: GR2702602330000100201525442 (Όψεως) Στοιχεία δικαιούχου: Κωνσταντίνα Χάνου 

Τράπεζα Πειραιώς

ΙΒΑΝ: GR30 0171 5870 0065 8710 9928 243 (Τρεχούμενος) Στοιχεία δικαιούχου: Κωνσταντίνα Χάνου

Στην αιτιολογία κατάθεσης, παρακαλώ να καταγράφετε τα εξής: Αγορά Βιβλίου, Όνομα, Επίθετο, Τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τι λένε για το βιβλίο

Όταν ήρθε αυτό το βιβλίο στα χέρια μου, σκεφτόμουν, ότι αφού δεν έχω κάποιο πρόβλημα τι θα έχει να μου προσφέρει? Κι όμως, εκεί με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη! Το βιβλίο της κ. Χάνου προσφέρει πολλές πολύτιμες και πρακτικές συμβουλές, ώστε ακολουθώντας τες κανείς, να μην έχει ποτέ πραγματικά πρόβλημα με τον σκελετό του. Πολλές φορές έκανα κινήσεις χωρίς να το σκέφτομαι. Πλέον είμαι πολύ πιο συνειδητή με το σώμα μου και το πως του φέρομαι. Είναι ένα βιβλίο ευανάγνωστο, καθόλου κουραστικό, που το διάβασα σχεδόν απνευστί. Θέλω να επανέλθω σε αρκετά σημεία, γιατί τώρα καταλαβαίνω καλύτερα πως καταπονούσα το σώμα, χωρίς να το αντιλαμβάνομαι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Χάνου, για αυτή την πολύτιμη προσφορά της! 

Νέλλη Μπουκουβάλα  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Μοναδικό βιβλίο στο είδος του, με βοήθησε με τις πολύτιμες συμβουλές του αρχικά να συνειδητοποιήσω πόσα λάθη κάνω στην καθημερινότητά μου, τόσο στην εργασία μου όσο και στο σπίτι μου και κατά δεύτερον πώς μπορώ με μικρές αλλαγές να προστατέψω το σώμα μου από τους μυοσκελετικούς πόνους. Ευχαριστώ πολύ!

Ελένη Σ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γειά σου Κωνσταντίνα μου.
Στο λεωφορείο, στο γυρισμό , διάβαζα το βιβλίο σου. Οι σελίδες έτρεχαν.. Είναι εύκολο στην ανάγνωση και ιδιαίτερα χρήσιμο για τον καθένα! Όλα αυτά που χρόνια εξηγούμε στους ασθενείς μας, εσύ τα αποτύπωσες σε ένα βιβλίο! Θέλω να το διαβάσουν και τα παιδιά μου!

Γεωργία Τατσίδου. Φυσικοθεραπεύτρια

Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι κάνω τόσα λάθη μέσα στην ημέρα, με τις δουλειές του σπιτιού και τη χρήση του ποδηλάτου. Έχω πόνους σε καθημερινή βάση, τους οποίους δεν μπορούσα να εξηγήσω. Το βιβλίο σας με βοήθησε να καταλάβω πώς λειτουργεί το σώμα και ποιες κινήσεις χρειάζεται να κάνω για να ελαττώσω τους πόνους. Αν και είχα αμφιβολίες, δοκίμασα κάποιες από τις συμβουλές σας και ομολογώ ότι εξεπλάγην ευχάριστα. Δεν περίμενα ποτέ ότι μια μικρή αλλαγή θα μπορούσε να διορθώσει τόσο απλά τους πόνους μου! Χαίρομαι που το έχω στην κατοχή μου! 😊

Μαρία Ψ.  Οικιακά

Αγόρασε σήμερα το βιβλίο και επωφελήσου! Κέρδισε γνώση και χρήμα από την επένδυσή σου στη γνώση!

Περιηγήσου στις πρώτες σελίδες του βιβλίου


Θέλεις να δεις περισσότερα από τα περιεχόμενα του βιβλίου; 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και λάβε τα 2 πρώτα κεφάλαια σε ηλεκτρονική μορφή εντελώς δωρεάν!


Αγόρασε σήμερα το βιβλίο και επωφελήσου από την προσφορά! Κέρδισε γνώση και χρήμα από την επένδυσή σου στη γνώση!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα...

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στις 5 Οκτωβρίου 1979. Η τύχη, η μοίρα, το σύμπαν, όπως θέλετε πείτε το, και μια σειρά από συγκυρίες με έφεραν κοντά στη Φυσικοθεραπεία, ένα επάγγελμα το οποίο δεν μετάνιωσα που ακολούθησα. Ως θεραπεύτρια ήρθα σε επαφή με τον σκοπό της ζωής μου: να βοηθάω τους ανθρώπους να διαχειρίζονται τα προβλήματα υγείας τους! Οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές μου σπουδές «άνοιξαν» τους πνευματικούς μου ορίζοντες, δείχνοντάς μου τον δρόμο προς την επίτευξη αυτού του μεγαλόπρεπου σκοπού.

Λάτρης της δια βίου μάθησης και της όποιας γνώσης θα με εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να βοηθήσω τους θεραπευόμενούς μου, σπούδασα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποκομίζοντας τον τίτλο της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, ενώ παρακολούθησα μια σειρά από εξειδικεύσεις στον τομέα της μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας και της διαχείρισης του πόνου. Από το 2008, διατηρώ Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας στα Τρίκαλα, όπου και διαμένω μόνιμα με την οικογένειά μου.

Παράλληλα με τη Φυσικοθεραπεία εξάσκησα ένα ακόμη μεράκι, αυτό της διδασκαλίας. Ξεκίνησα διδάσκοντας σε δημόσιες δομές, στις ειδικότητες του Βοηθού Φυσικοθεραπείας και της Φυσικοθεραπείας, μεταλαμπαδεύοντας όλη μου την αγάπη για το επάγγελμά μου στους φοιτητές μου. Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Health Coach, με μακροχρόνια εμπειρία στη διδασκαλία, θέλησα να εξερευνήσω ακόμη περισσότερο τον τομέα αυτόν εκπαιδεύοντας πλέον τους ασθενείς μου.

Μάλιστα, όλο αυτό το ενδιαφέρον και την αγάπη προς τον ασθενή, τα διοχέτευσα σε ένα καινούριο δημιούργημα, τη συμβουλευτική ChanouHealthConsulting, μια φιλοσοφία που σκοπό έχει να βοηθά ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιο πόνο, να τον διαχειρίζονται γρήγορα, αποτελεσματικά και το κυριότερο, ολιστικά. Στα πιο γνωστά σεμινάρια που διδάσκω, συγκαταλέγεται το "Εκπαιδεύοντας τη μέση" καθώς και το καινοτόμο πρόγραμμα "Holistic Iasis", που αφορούν στην οσφυαλγία.

Κι επειδή θεωρώ τον εαυτό μου θεματοφύλακα της αρχαίας παράδοσης «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τον αθλητισμό, τις δημιουργικές κατασκευές από πηλό και τη συγγραφή ποιημάτων, διηγημάτων και άλλων, λογοτεχνικών και μη, κειμένων.

Κάποια από τα κείμενά μου, είχα τη χαρά να τα δω να βραβεύονται σε διάφορους διαγωνισμούς, γεγονός που με «ενδυνάμωσε» συγγραφικά! Τα ποιήματά μου «Το παιχνίδι του έρωτα», «Αποχωρισμός» και «Τύχη ή Ευτυχία» απέσπασαν το 3ο βραβείο στον 13ο Διαγωνισμό Ποίησης και Στίχου του Ωδείου Φουντούλη. Ο αγαπημένος μου «Χιονάνθρωπος χωρίς στόμα» κέρδισε τον 1ο έπαινο φανταστικού διηγήματος ενώ το έργο μου «Η σακούλα σκουπιδιών» απέσπασε τιμητική διάκριση για την ιστορία Flash Fiction στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας Κέφαλος. Επιπλέον, το ποίημα μου “Requiem” τιμήθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης του Συλλόγου ΛΙΝΟΣ.

Οι μέρες της καραντίνας με έφεραν πιο κοντά με την «Η άγνωστη στον καθρέφτη σου», που βραβεύτηκε στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μένω σπίτι… ταξιδεύω παντού» των Εκδόσεων Ευγνώμων, αλλά και με την «Άγνωστη της καραντίνας», που επίσης ξεχώρισε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό #Μενουμε σπίτι, των εκδόσεων Ωκεανός. Κι επειδή η τέχνη δεν γνωρίζει γλωσσικούς περιορισμούς, είχα το θάρρος να δηλώσω συμμετοχή σε ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό για γνώστες της Ισπανικής γλώσσας με το ποίημα “Amores Asesiados” (Πολιορκημένοι Έρωτες), το οποίο και βραβεύτηκε!

Αυτό που έμαθα από αυτή τη σύντομη συγγραφική μου πορεία είναι ότι όλα μπορούμε να τα πετύχουμε, με λίγο κόπο κι αρκετή επιμονή!

Ακολούθησέ μας στα social media!

>