Ο φόβος της κίνησης και ο φόβος της υποτροπής είναι οι δύο βασικοί προβληματισμοί που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους. Μάλιστα, η καθημερινή πρακτική δείχνει ότι κάθε υποτροπή τείνει να είναι χειρότερη από την προηγούμενη! Σε αυτό δεν φταίει ούτε η ηλικία, ούτε ο καιρός, ούτε τα περιττά κιλά, ούτε πολλές άλλες δικαιολογίες που μπορεί να βρίσκουμε κατά καιρούς. Δύο είναι οι βασικές αιτίες της υποτροπής: Η πρώτη σχετίζεται με την παράμετρο "σώμα" και η δεύτερη με την παράμετρο "νους". Αρχικά, λοιπόν, το σώμα μας δεν έχει βρει την πλήρη λύση στο πρόβλημα (πολλές φορές η αιτία του πόνου είναι μακριά από εκεί που μας "λέει" το σώμα ή συνυπάρχουν περισσότερες της μιας αιτίας, οι οποίες δεν έχουν διερευνηθεί), με αποτέλεσμα ο πόνος και τα συμπτώματα να επιστρέφουν. 

Σε δεύτερο, βαθύτερο επίπεδο, η υποτροπή αποτελεί έναν τρόπο του νου να "μιλήσει" και να αποτυπώσει πάνω στο σώμα όσα δεν μπορεί να πει! 

Σε αυτό το σεμινάριο, θα αγγίξουμε και τις δυο παραμέτρους και θα βάλουμε ένα κοτρόνι και όχι λιθαράκι σε αυτό που λέμε αντιμετώπιση της υποτροπής...σε αυτό που λέμε "ζω τη ζωή μου χωρίς να φοβάμαι να τη ζήσω, ξέροντας ανά πάσα στιγμή χρειάζεται να κάνω, χωρίς κόπο, για να ζω καλά!"

Live online

Webinar: Πώς θα εξαλείψω τον φόβο της υποτροπής;

Η θεματολογία του webinar περιλαμβάνει:

  • την έννοια του πόνου και την κατηγοριοποίησή του σε σχέση με τη χρονιότητα (με τον παράγοντα χρόνο και τις αλλαγές που προκαλεί στον οργανισμό μας)

  • την έννοια της υποτροπής (πώς συνδέεται η υποτροπή με τη λειτουργία του εγκεφάλου και πώς μπορούμε να δράσουμε σε αυτό το επίπεδο για να τη διαχειριστούμε αρχικά και στη συνέχεια να την εξαλείψουμε)

  • τον αλγόριθμο της υποτροπής, ένα μοναδικό εργαλείο που περιλαμβάνει συμπυκνωμένη όλη την πράξη (πότε χρειάζεται να κάνετε τι ανά πάσα στιγμή)

  • Q&A (ερωτήσεις-απαντήσεις) από το κοινό και διερεύνηση τρόπων αντιμετώπισης των προκλήσεων

Διάρκεια: περίπου 2 ώρες 
Bonus: Σημειώσεις της παρουσίασης, σημαντική έκπτωση στην αγορά του βιβλίου 
Τιμή: 50€

Τι ειπαν για το webinar

Γιάννης Β. 

Κατάφερα χθες το βράδυ να ολοκληρώσω την παρακολούθηση του σεμιναρίου, το οποίο το βρήκα ειλικρινά ενδιαφέρον! Κάποια πράγματα τα ήξερα και τα ξαναθυμήθηκα κι άλλα τα έμαθα για πρώτη φορά. Συγκράτησα το γεγονός της μηχανικής του οργανισμού δηλαδή το πως εξισορροπεί τις ενέργειες ώστε να εμποδίσει τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από τις καταπoνήσεις που κάνουμε στο σώμα μας χωρίς να το θέλουμε. Επίσης βρήκα ενδιαφέρον το κομμάτι για την ορθοστασία γιατί εγώ δουλεύω στην υποδοχή του ξενοδοχείου χωρίς κάποιο κάθισμα. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο καταστρατηγούνται όλοι οι κανόνες εργονομίας αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Οι ερωτήσεις των ακροατών και η απαντήσεις  σας έδωσαν φως και σε άλλα ζητήματα.

Ελένη Σ.

Πολύ κατατοπιστικό σεμινάριο. Με βοήθησε να καταλάβω πώς λειτουργεί το σώμα μας και πώς δημιουργούνται προβλήματα όχι από το πουθενά, όπως πίστευα μέχρι τώρα, αλλά με απλή λογική. Βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμη την αλληλεπίδραση με τους συμμετέχοντες, δίνοντας εύστοχες και απόλυτα πρακτικές λύσεις στους προβληματισμούς τους. Μου άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μιλάτε απλά και εξηγείτε ακόμη πιο απλά τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα μας. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! 
>