Διαδικτυακό Σεμινάριο: "Εκπαιδεύοντας τη μέση"

Καλωσορίσατε στο διαδικτυακό σεμινάριο "Εκπαιδεύοντας τη μέση" που παρουσιάζεται από την ChanouHealthConsulting. 

Μόλις ολοκληρώσεις την παρακολούθηση των μαθημάτων, συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο και κλείσε μια δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση μαζί μου!

Welcome Video. Πώς να παρακολουθήσετε το σεμινάριο

Σε αυτό το βίντεο αναφέρεται ο τρόπος που είναι δομημένο το σεμινάριο και ο τρόπος με τον οποίο θα θέλαμε να παρακολουθήσεις τις ενότητες έτσι ώστε να εμπεδώσεις όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται την ύλη και τη γνώση που σου προσφέρεται Παρακαλώ, δες τις οδηγίες και ακολούθησε τα βήματα που σου προτείνονται. Κατέβασε τις ψηφιακές σημειώσεις του σεμιναρίου "Εκπαιδεύοντας τη μέση" πατώντας το κουμπί:

Video #1. Gray's Anatomy

Σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για βασικές γνώσεις ανατομίας, που ως μόνο σκοπό έχουν α) να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις πώς λειτουργεί το σώμα σου και β) να ενεργοποιήσεις τους μηχανισμούς ίασης. 

Video #2. Δίνοντας το σωστό περιεχόμενο στα συμπτώματά σου

Σε αυτό το βίντεο μιλάμε για το φαινόμενο "οσφυαλγία" δίνοντας τις σωστές βάσεις για την κατανόηση του τι συμβαίνει στο σώμα μας και τι χρειάζεται να αξιολογούμε σε σχέση με το πρόβλημά μας. Κατέβασε την εργασία "Βρες την κατηγορία που ανήκεις" πατώντας το κουμπί:

Video #3a. Αποκωδικοποιώντας τον πόνο

Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε και αξιολογούμε από διαφορετική σκοπιά τον πόνο στη μέση, αποκτούμε ένα ξεκάθαρο σημείο αναφοράς, αντιλαμβανόμαστε την παρούσα κατάσταση και ενεργοποιούμε αποτελεσματικά τους μηχανισμούς της ίασης. 

Video #3b.Υποστηρικτικό μάθημα - συμπληρώνοντας το ημερολόγιο της ίασης

Σε αυτό το βίντεο σου δείχνω αναλυτικά πως να συμπληρώσεις το δικό σου ημερολόγιο της ίασης βήμα-βήμα.Κατέβασε την εργασία "Το ημερολόγιο της ίασης" πατώντας το κουμπί:

Video #4a. Οι πιο συχνοί μύθοι του σήμερα σε σχέση με την οσφυαλγία

Σε αυτό το βίντεο εξηγούμε πώς ο χρόνος, το φορτίο και ο συνδυασμός τους μπορούν να δράσουν αθροιστικά ενεργοποιώντας τα συμπτώματά σου και αποκαθιστούμε την αλήθεια, καταρρίπτοντας τους πιο συχνούς μύθους που ακούγονται σχετικά με τον πόνο στη μέση και που αποτελούν εμπόδιο στην ολοκληρωτική ίασή σου. 

Κατέβασε την εργασία "Ποια είναι η σχέση σου με την ασθένειά σου;" πατώντας το κουμπί:

Video #4b. Υποστηρικτικό βίντεο - Πώς να βγάζεις τα ρούχα από το πλυντήριο 

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζονται εναλλακτικές για τον τρόπο που μπορείς να βγάζεις τα ρούχα από το πλυντήριο και το πώς να μετακινείς τη λεκάνη χωρίς να καταπονείς τη μέση σου. 

Video #4c. Υποστηρικτικό βίντεο - Πώς να σιδερώνεις - εναλλακτικές και tips

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζω εναλλακτικές για τον τρόπο που μπορείς να σιδερώνεις τα ρούχα σου πιο γρήγορα και κυρίως χωρίς να καταπονείς τη σπονδυλική σου στήλη, βρίσκοντας την εναλλακτική που σου ταιριάζει καλύτερα ή παίρνοντας ιδέες για να δημιουργήσεις τον δικό σου τρόπο! 

Video #4d. Υποστηρικτικό βίντεο - Πώς να εφαρμόζεις σωστά την προληπτική άσκηση στη μέση σου

Σε αυτό το βίντεο σου παρουσιάζω βήμα προς βήμα την εκτέλεση δύο εξαιρετικών ασκήσεων που μπορείς να εφαρμόζεις προληπτικά στη μέση σου ώστε να κρατάς τον πόνο σου μακριά!

Video #4e. Υποστηρικτικό βίντεο - Ήπιο βοηθητικό ασκησιολόγιο για τη μέση σου

Σε αυτό το βίντεο δείχνουμε ήπιες ασκήσεις που μπορεί να εφαρμόσετε αν θέλετε να ξεκινήσετε να δυναμώνετε τους μυς του κορμού σας, δίνοντας έμφαση στο τι συμβαίνει στα συμπτώματά σου κάθε φορά που εκτελείς την άσκηση. Καλό είναι να ξεκινήσετε με μια άσκηση τη φορά (την ημέρα) ώστε να έχετε καλύτερο έλεγχο των συμπτωμάτων σας.

Video #4f. Υποστηρικτικό βίντεο - Πώς να σηκώνεσαι σωστά από την καρέκλα ή τον καναπέ σου

Σε αυτό το βίντεο μιλάμε για το φαινόμενο "οσφυαλγία" δίνοντας τις σωστές βάσεις για την κατανόηση του τι συμβαίνει στο σώμα μας και τι χρειάζεται να αξιολογούμε σε σχέση με το πρόβλημά μας. 

Video #4g. Υποστηρικτικό βίντεο - Πώς να σηκώνεσαι σωστά από το κρεβάτι σου

Σε αυτό το βίντεο δείχνουμε βήμα-βήμα ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να σηκώνεστε από το κρεβάτι σας μειώνοντας τον πόνο στη μέση και προστατεύοντας τη από περαιτέρω τραυματισμούς. 

Video #5. Τελικά τι χρειάζεται η μέση μου;

Σ' αυτό το βίντεο μελετάμε πότε χρειάζεται κίνηση και πότε ακινησία η μέση μας, ενώ αναλύουμε γιατί ο ασθενής πρέπει να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη θεραπεία του ξεφεύγοντας από τις προσχηματίτιδες! Κατέβασε την εργασία "Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις και τι κάνεις γι' αυτό;" πατώντας το κουμπί:

Video #6. Οι 5 πυλώνες της Ίασης

Σ' αυτό το βίντεο μελετάμε πότε χρειάζεται κίνηση και πότε ακινησία η μέση μας, ενώ αναλύουμε γιατί ο ασθενής πρέπει να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη θεραπεία του ξεφεύγοντας από τις προσχηματίτιδες! Rap-up Video. Ανακεφαλαιώνοντας

Σε αυτό το βίντεο θυμίζουμε τα βασικά στοιχεία που μελετήσαμε καθ' όλη την εκπαίδευσή σου και ορίζουμε τη συνέχεια από εδώ και πέρα.Αν θέλεις να μάθεις πώς μπορώ να σε βοηθήσω να διαβείς ολοκληρωμένα το μονοπάτι της ίασης στο οποίο μόλις μπήκες, πάτησε το κουμπί, απάντησε στο σύντομο ερωτηματολόγιο και κλείσε μια δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση μαζί μου:

Περιοχή Bonus 

Bonus video #1. Μύθοι και πραγματικότητες για το στρώμα ύπνου!

Ένα καλό στρώμα το έχεις μια ζωή λένε συχνά! Ή μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα; Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα σχετικά με το κατάλληλο στρώμα για τον ύπνο! 

Bonus video #2. Το σωστό μαξιλάρι για τον ύπνο!

Ξυπνάς κουρασμένος-η; Ξυπνάς με πονοκέφαλο; Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις μαξιλάρι! Παρακολούθησε το βίντεο της σειράς μας και ενημερώσου έγκυρα και έγκαιρα από το PhysioTrikala σχετικά με το πώς να βρεις το κατάλληλο μαξιλάρι και πότε έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσεις!

Bonus video #3. Μαξιλάρι στην καρέκλα

Φανταζόσουν ποτέ ότι ένα μαξιλάρι θα μπορούσε να μειώσει τα συμπτώματά σου (πόνους, μουδιάσματα) σε ένα ποσοστό μέχρι και 50%; Παρακολούθησε το βίντεο της σειράς μας και ενημερώσου έγκυρα και έγκαιρα από το PhysioTrikala!

Bonus video #4. Διατάσεις: Take a break and stretch!

Δουλεύεις σε γραφείο; Πρέπει να κάθεσαι στην καρέκλα σου πολλές ώρες και να εργάζεσαι σε υπολογιστή; Ακολουθούν μερικές πολύτιμες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για την πρόληψη του μυϊκού πόνου, πόνου στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και τη φλεβική ανεπάρκεια. 

Different Bonus #1. Πρόκληση - συναισθήματα και πόνος στη μέση

Σε αυτό το βίντεο σου δείχνουμε πώς να ψάξεις μέσα σου και να αναρωτηθείς και να καταγράψεις στο χαρτί, ποια είναι η σχέση σου με 4 βασικά συναισθήματα: τη στήριξη, τον σεβασμό, τον φόβο και το αίσθημα του "ανήκειν" ενώ σε επόμενο βίντεο θα δούμε πώς αυτά συνδέονται με τον πόνο στη μέση. 

Κατέβασε την εργασία "Challenge: Συναισθήματα και Πόνος" πατώντας το κουμπί:

Different Bonus #2. Ο κύκλος των συναισθημάτων και πώς αυτά επηρεάζουν τον πόνο στη μέση σου!

Σε αυτό το μοναδικό βίντεο αποκωδικοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένα συναισθήματα όπως είναι ο σεβασμός, ο φόβος, το αίσθημα της στήριξης και το αίσθημα του "ανήκειν" συνδέονται με τους πόνους στη μέση σου, δίνοντάς σου έτσι ένα μοναδικό προβάδισμα στον δρόμο της Ίασης. 

Bonus Ψηφιακός ΟδηγόςΤα 7 μυστικά για τη διαχείριση της οσφυαλγίας

Σε αυτόν τον δωρεάν ψηφιακό οδηγό μελετάμε τα 7 μυστικά που χρειάζεται να γνωρίζεις σχετικά με τη διαχείριση της οσφυαλγίας και συζητάμε τα μικρά τρικ που μπορούν να επιφέρουν τεράστια αλλαγή στα συμπτώματά σου. 


Απόκτησε τον ψηφιακό οδηγό, πατώντας το κουμπί:

Live Call. Μαγνητοσκόπηση 22/05/2022

Σε αυτή τη ζωντανή συνάντηση, δώσαμε συμβουλές για τη δυσκαμψία, την επιλογή του στρώματος, την κατάλληλη στάση στον ύπνο καθώς επίσης το πότε είναι απαραίτητη η χρήση ζέστης ή κρύου στην οσφύ. 

Τέλος, έγινε ένα ζωντανό μάθημα 15 λεπτών στο οποίο μιλήσαμε για το "χάπι της Ίασης". 

Live Call. Μαγνητοσκόπηση 20/02/2022

Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ευχαριστώ πολύ όλους τους συμμετέχοντες για τις ερωτήσεις τους. Στα θέματα που συζητήθηκαν συμπεριλαμβάνονταν οι διάφορες μορφές άσκησης όπως το περπάτημα και η Yoga, η χρήση της ζώνης οσφύος, οι βίαιες κινητοποιήσεις των αρθρώσεων (τα γνωστά "κρακ") και ο βελονισμός. 

Live Call. Μαγνητοσκόπηση 19/12/2021

Σε αυτή τη ζωντανή συνάντηση συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τον πόνο στη μέση και τα συμπτώματά μας γενικότερα, με έναν τρόπο ολιστικό, προκειμένου να έχει επιτυχία και διάρκεια η θεραπεία. Απαντήθηκαν ερωτήσεις κι έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με θέματα όπως η σπονδυλόλυση και η σπονδυλολίσθηση, η πραγματική αξία της μαγνητικής ή άλλων απεικονίσεων στη διάγνωση της  θεραπείας, η σημασία του κατάλληλου ειδικού για την άσκηση, ανάλογα με τη φάση της αποκατάστασης στην οποία βρίσκεται το άτομο και η επεξήγηση μέρους των εργασιών που συνοδεύουν τα βίντεο του σεμιναρίου για διευκόλυνση της ολοκλήρωσής τους από τους συμμετέχοντες. 

Live Call. Μαγνητοσκόπηση 28/11/2021

Σε αυτό το υπέροχο live call λύσαμε απορίες, πήραμε καινούρια γνώση σε ότι αφορά τη λειτουργία των νεύρων, συζητήσαμε περί προσχηματίτιδων και συνειδητοποιήσαμε, ενδεχομένως, ότι τελικά όλα τα σωματικά μας προβλήματα έχουν μια μη σωματική αιτία, κάνοντας μια αρκετά εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες! Επιπλέον, δώσαμε ως δουλειά για το σπίτι δυο εργασίες bonus: την "αναζήτηση της πραγματικής αιτίας του πόνου" και τη "μια μικρή νίκη", προσπαθώντας να βάλουμε ένα ακόμη λιθαράκι στον δρόμο προς την επιτυχημένη Ίαση! 

Extra Video. Λίγα λόγια για μένα

Σε αυτό το βίντεο γνωρίζουμε λίγο καλύτερα την κα Χάνου, μαθαίνουμε για τις σπουδές της και τα ενδιαφέροντά της. 


Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με το επιστημονικό υπόβαθρο της κας Χάνου, δες το βιογραφικό της πατώντας το κουμπί:

                        Copyright ChanouHealthConsulting.com - 2021      All rights reserved                                     Όροι χρήσηςΠολιτική Απορρήτου

>